Ostolaskutietojen avaaminen vahvistaa demokratiaa

Julkissektorin ostolaskutietojen julkaiseminen avoimena datana on osa Hankinta-Suomi ohjelman tavoitteita ja julkaiseminen lisää verovarojen käytön läpinäkyvyyttä sekä lisää luottamusta yhteisten varojen käyttöä kohtaan.

Avoimesti, kaikkien saataville asetettu ostolaskudata mahdollistaa yhteisten varjojen käytön seurannan helposti ja nopeasti. Parhaan kuvan julkaistun ostolaskudatan hyödyistä ja sisällöstä saat tutustumalla Handata-palveluun.

Handata-palvelussa julkaistu ostolaskudata perustuu julkissektorin toimijoiden Kuntaliiton ohjeen mukaan julkaistuun raakadataan, jota on rikastettu monipuolisesti Handata-tietokannasta ja useista eri rajapinnoista saatavilla lisätiedoilla.

Handata-palvelussa voit tutustua yli 120 julkisen toimijan yksityiskohtaiseen ostolaskudataan ja löydät tiliryhmäkohtaiset tiedot noin 750 julkisen toimijan ostoista.

Ostolaskudatan avaamisen hyödyt

  • edistää julkissektorin avoimuutta, päätöksenteon läpinäkyvyyttä, lisää luottamusta viranomaistoimintaan ja vahvistaa demokratiaa
  • tukee julkissektorin toimijoiden kustannustietoista toimintatapaa
  • mahdollistaa hankintojen ja ostojen tiedolla johtamisen
  • auttaa löytämään markkinatietoa potentiaalisista toimijoista hankintojen ja ostojen valmistelun tueksi
  • mahdollistaa kuntien, kuntayhtymien, maakuntien ja seurakuntien taloudenhoitoon liittyvän keskinäisen vertailun
  • edesauttaa julkaisijan oman toiminnan suunnittelua ja johtamista sekä mahdollistaa säästöt

Miten avaan ja julkaisen ostolaskudatan

Kätevimmin ostolaskudatan avaaminen ja julkaiseminen voidaan toteuttaa hyödyntämällä Handata Oy:n asiantuntijoita, joilla on käytettävissään tehokkaat työkalut ostolaskudatan käsittelyyn, muokkaamiseen, tietoturvan tarkistamiseen ja julkaisemiseen. Yhteydenotto asiantuntijaamme käy helposti täyttämällä yhteydenottopyynnön tai puhelimitse numerossa +358 44 556 7638.

Handata Oy hankintojen ja ostojen tiedolla johtamisen asiantuntija, palvellen julkissektoria hyödyntämään ostolaskudataa hankintojen ja ostojen tiedolla johtamisessa. Toimintansa tueksi Handata Oy ylläpitää maamme laajinta julkisten hankintojen ja ostojen tietokantaa, sekä avustaa julkissektorin toimijoita julkaisemaan hankintansa ja ostonsa avoimena datana helposti ja nopeasti.

Lisätietoja

Jorma Saariketo
toimitusjohtaja
puhelin 044 556 7638
sähköposti: jorma.saariketo@handata.fi

Uusimmat blogikirjoitukset

21.02.2024
Julkaistun datan tilannekuva 2023
→ Lue artikkeli
03.04.2023
Julkissektorin hankinnat vaaliteemana
→ Lue artikkeli
25.10.2022
Uudenkaupungin ostolaskut julkiseksi
→ Lue artikkeli