Uudenkaupungin ostolaskut julkiseksi

Uudenkaupungin kaupunki on julkaissut vuoden 2021 ostolaskut avoimena datana. Jatkossa kaupunki ilmoittaa julkaisevansa vuosittain ostolaskudatan aina tilinpäätöksen valmistumisen jälkeen. Aineisto sisältää Uudenkaupungin palvelujen, aineiden, tarvikkeiden, tavaroiden ja muiden hyödykkeiden ostoihin liittyvät kirjanpidon laskurivit kaikilta palvelualueilta.

Uusikaupunki on jo seitsemäs Varsinais-Suomen kunta, joka julkaisee ostonsa vuosittain avoimena datana ja loppuvuodesta julkaisijajoukko kasvanee vielä parilla uudella avaajalla. Voit tutustua Uudenkaupungin ostolaskudataan Handata-palvelussa.

Aineiston sisältö

Aineisto sisältää seuraavat saraketiedot: ostaja (Uudenkaupungin kaupunki), palvelukeskuksen nimi, palvelualueen nimi, toimittajan nimi, toimittajan y-tunnus, kirjauspäivä, tositenumero, tiliryhmän numero ja nimi, tilin numero ja nimi asetuksella annetun tililuettelon mukaisesti, sekä arvonlisäveroton summa. Tiedot mahdollistavat ostolaskutietojen tarkastelun esimerkiksi toimittajittain, tileittäin, tiliryhmittäin tai mielenkiinnon kohteena olevan palvelualueen mukaisesti.

Handata-palvelun rikastettu data

Handata-palvelu on rikastanut Uudenkaupungin julkaisemaa dataa mm. toimittajan omistusmuodolla, toimialatiedoilla, sijaintikunnalla, -maakunnalla, -maalla, kotipaikalla ja yritysmuodolla. Myös toimittajanimien kirjoitusasu, y-tunnukset ja tilaajavastuulain edellyttämät rekisteröinnit on tarkistettu ja palveluun on luotu mahdolliset virheet korjaava automatiikka.

Uudenkaupungin julkaisema perusdata rikastettuna Handata-palvelun tietokannan tiedoilla mahdollistaa useiden eri haku- tai ryhmittelymetodien käytön joko yksittäisenä hakuna tai useita hakukenttiä yhdistämällä.

Yhteenveto Handata-palvelun analyysista

Uudenkaupungin ostot vuonna 2021 olivat yhteensä noin 70,6 miljoonaa euroa. Palvelujen, tavaroiden ja muiden hyödykkeiden toimittajien lukumäärä oli 1 658 toimittajaa, joista yksityisiä 1 477 ja julkisia 181 toimittajaa. Ostot yksityisiltä toimittajilta olivat yhteensä 32,5 miljoonaa euroa ja julkisilta 38,2 miljoonaa euroa. Toimittajia löytyy kahdeksasta (8) eri maasta, kaikista Suomen maakunnista ja 144 kunnasta. Toimittajat edustavat yhteensä 30 eri TOL-luokituksen mukaista toimialaa.

Lisätietoja antaa Handata Oy toimitusjohtaja Jorma Saariketo puhelin +358 44 556 7638, sähköposti jorma.saariketo@handata.fi

Uusimmat blogikirjoitukset

21.02.2024
Julkaistun datan tilannekuva 2023
→ Lue artikkeli
03.04.2023
Julkissektorin hankinnat vaaliteemana
→ Lue artikkeli
25.10.2022
Uudenkaupungin ostolaskut julkiseksi
→ Lue artikkeli